Najciekawsza wyszła mi różowa babeczka, krem wyciskałam (uwaga!) przez woreczek śniadaniowy.
Ilość składników na 12 dużych babeczek
Składniki:
ciasto:
*przepis na brownie znajdziesz tu
krem:
*miękkie masło (250 g)
*cukier puder (300 g)
*2 łyżki mleka
*opcjonalnie: barwnik spożywczy, sok z cytryny
ozdoby:
*owoce, np. truskawki, jagody
*posypka cukrowa
*lentilki
Przygotowanie:
Gotowe ciasto na brownie rozlewam do papilotek (3/4 wysokości) i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 12-15 minut. Po upieczeniu wyciągam babeczki i odstawiam do ostudzenia, krem nakładam na chłodne ciasto.
Przygotowuję krem.
Masło miksuję w misce do białości, dodaję cukier puder i mleko cały czas miksując, aż do połączenia wszystkich składników.
Dzielę masę na dwie części. Do jednej dodaję 1-2 łyżeczki soku z cytryny. Do drugiej barwnik spożywczy, ja użyłam czerwonego, ale, że nie miałam go za dużo krem wyszedł różowy, a nie czerwony.
Krem najlepiej nakładać szprycą specjalnie do tego przeznaczoną. Z barku takowej używałam woreczka śniadaniowego z naciętym rogiem (wyszły wstążki, jak na pierwszym zdjęciu), krem nakładałam również nożem, a następnie ozdabiałam owocami, lentilkami. Wygląd końcowy babeczek zależy od Waszej inwencji twórczej ;)
Gotowe babeczki należy trzymać w lodówce, w innym przypadku krem może nam się rozpuścić.
Smacznego!
1 Komentarze
Przepysznie się prezentują;)
OdpowiedzUsuń