U nas pierwsze przymrozki, ale nie dajemy się zimie. Energetyczne kolory, świeżość i chrupkość w sałatce z roszponką ogrzewa atmosferę. Sprawiając, że czujemy wiosnę w naszym domu ;) A tak na poważnie, to przepis na prostą, szybką i niezbyt drogą (to co portfel lubi najbardziej) sałatkę idealną o każdej porze dnia.
Ilość składników na 1-4 porcji (zależy od apetytu).
Składniki:
*roszponka (250 g)
*4 różyczki surowego kalafiora
*1 pomidor
*1 mała czerwona cebula
*1 łyżka oliwy z oliwek
*słonecznik łuskany
Przygotowanie:
Roszponkę myję pod bieżącą wodą i delikatnie odciskam z nadmiaru wody. Pomidora, cebulę i kalafior kroję w dowolne kawałki.
Wrzucam warzywa do miski, dodaję oliwę z oliwek i słonecznik.
Przed podaniem, mieszam wszystko razem. Najlepiej smakuje zaraz po przyrządzeniu.
Smacznego!
2 Komentarze
same pyszności!
OdpowiedzUsuńRoszponka to moja ulubiona zielenina, taką surówkę zjadłabym ze smakiem :)
OdpowiedzUsuń