Składniki:
- opakowanie mrożonych truskawek (450 g)
- jogurt naturalny (500 ml)
- mleko 2% (50-100 ml)
- 2-3 łyżki cukru (można więcej, wg. uznania)
Przygotowanie:
Zamrożone truskawki wsypuję do miksera (takiego z funkcją kruszenia lodu), wlewam jogurt i 50 ml mleka oraz wsypuję cukier. Jeżeli jogurt jest bardzo gęsty można dodać jeszcze trochę mleka, ale ja wolę uzyskać konsystencję lekko roztopionych lodów. Miksuję tak długo, aż uzyskam jednolitą konsystencję. Przekładam do wysokich szklanek i zajadam ;) Wyżej wymienione składniki starczą na dwie porcje.
Smacznego!
3 Komentarze
Boskie, uwielbiam taki domowy mrożony jogurt :) Zdrowe i pyszne
OdpowiedzUsuńpora chyba wyjąć truskawki z zamrażarki! ;)
OdpowiedzUsuńwczoraj były u mnie :) obserwuje
OdpowiedzUsuń