Roszponkowa sałatka z nasionami

U nas pierwsze przymrozki, ale nie dajemy się zimie. Energetyczne kolory, świeżość i chrupkość w sałatce z roszponką ogrzewa atmosferę. Sprawiając, że czujemy wiosnę w naszym domu ;) A tak na poważnie, to przepis na prostą, szybką i niezbyt drogą (to co portfel lubi najbardziej) sałatkę idealną o każdej porze dnia.



Ilość składników na 1-4 porcji (zależy od apetytu).

Składniki:
*roszponka (250 g)
*4 różyczki surowego kalafiora
*1 pomidor
*1 mała czerwona cebula
*1 łyżka oliwy z oliwek
*słonecznik łuskany

Przygotowanie:
Roszponkę myję pod bieżącą wodą i delikatnie odciskam z nadmiaru wody. Pomidora, cebulę i kalafior kroję w dowolne kawałki.
Wrzucam warzywa do miski, dodaję oliwę z oliwek i słonecznik.
Przed podaniem, mieszam wszystko razem. Najlepiej smakuje zaraz po przyrządzeniu.
Smacznego!

Prześlij komentarz

2 Komentarze

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)

Wpisz czego szukasz