Pomysł na kolejny obiad lub kolację (jeśli lubicie ciężkie dania wieczorną porą). Do przepisu tego przyda się salsa, więc warto zostawić mały słoiczek na później. Danie bardzo szybkie w przygotowaniu i nie wymagające szczególnych zdolności manualnych ;) Mam nadzieję, że wszystkim zasmakuje.
Składniki:
*mięso mielone (500 g)
*1 łyżka oleju rzepakowego
*1 średnia cebula
*salsa - najlepsza domowa, przepis TU (100 g)
*makaron pene (300 g)
Przygotowanie:
Makaron gotuję al dente według przepisu na opakowaniu.
Na rozgrzaną patelnię wlewam olej i wsypuję pokrojoną w kostkę cebulę. Smażę cebulę, aż się zeszkli. Następnie dodaję mielone i cały czas mieszając, podsmażam mięso. Ważne by podczas mieszania rozbić mielone na drobne grudki. Gdy mięso się zetnie (zmieni kolor na szarawy), dodaję salsę i wszystko mieszam chwile.
Odsączony z wody makaron wsypuję do mięsa z sosem i razem mieszam.
Podaję gorące, prosto z patelni.
Smacznego!
1 Komentarze
Pycha! :) Makaron w uwielbianej przez Polaków wersji :)
OdpowiedzUsuńJa również bardzo taką lubię :)
dariawkuchni.