Błyskawiczny mrożony jogurt owocowy (lody owocowe)

Sezon na świeże owocniej się skończył, ale mrożone są cały rok. Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, zimnego i owocowego, to zapraszam do czytania i próbowania :) Szybki sposób na zrobienie mrożonego jogurtu lub, jak kto woli lekko roztopionych lodów. Do przyrządzenia moich użyłam truskawek, ale możecie użyć dowolnych mrożonych owoców.



 Składniki:
- opakowanie mrożonych truskawek (450 g)
- jogurt naturalny (500 ml)
- mleko 2% (50-100 ml)
- 2-3 łyżki cukru (można więcej, wg. uznania)

Przygotowanie:
 Zamrożone truskawki wsypuję do miksera (takiego z funkcją kruszenia lodu), wlewam jogurt i 50 ml mleka oraz wsypuję cukier. Jeżeli jogurt jest bardzo gęsty można dodać jeszcze trochę mleka, ale ja wolę uzyskać konsystencję lekko roztopionych lodów.  Miksuję tak długo, aż uzyskam jednolitą konsystencję. Przekładam do wysokich szklanek i zajadam ;) Wyżej wymienione składniki starczą na dwie porcje.
Smacznego!

Prześlij komentarz

3 Komentarze

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)

Wpisz czego szukasz