Nietypowa sałatka jarzynowa

Po ugotowaniu rosołu, zawsze zostają mi warzywa. Przeważnie wykorzystuję je do sałatki warzywnej. Wariantów jest naprawdę wiele, dziś zamieszczam przepis na sałatkę z jajkiem, kiełbasą i camembertem. Kiełbasa nadaje ciekawego smaku całej sałatce.



Składniki:

- woszczyzna z rosołu (2-3 marchewki, pietruszka, seler)
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1/2 kiełbasy toruńskiej
- 1/2 camemberta naturalnego (może też być inny ser)
- puszka kukurydzy
- puszka groszku
- 2-3 średnie ogórki kiszone lub konserwowe
- pół cebuli
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- szczypiorek 1/3 szklanki
- sól, pieprz
Składniki możecie odjąć lub dodać, wg. uznania.

Przygotowanie.

Włoszczyznę, jajka, kiełbasę, camembert, cebulę i ogórki kroję w małą kostkę. Wrzucam do miski, do tego dorzucam odsączoną kukurydzę i groszek. Wszystko razem mieszam. Dodaję szczypiorek, majonez i jogurt mieszam do połączenia. Dekoruję ogórkami i szczypiorkiem.
Smacznego!

Prześlij komentarz

0 Komentarze

Wpisz czego szukasz